Gör
så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till ca 37 grader. Häll 1 dl av vattnet
över jästen och blanda tills jästen har lösts upp. Häll i resterande vatten och blanda.
Blanda samman resten av ingredienserna i bunken (spara lite av mjölet till utbakningen).
Knåda till en deg minst 12 min för hand eller 10 minuter i maskin. Låt jäsa 30 min under duk.
Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 3 lika stora delar och forma dem till limpor.
Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under kökshandduk 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda limporna ca 25 minuter, tills de fått fin färg.
Låt limporna svalna på galler under en handduk. Förvara i platpåsar, gärna i frysen.
|