Skogspanna
Ingredienser
( 4 port )

600 g Fläskfilé
2 st Gul lök
200 g Valfri färsk svamp

½ msk

Soja
Smör
½ tsk Svartpeppar
1½ msk Konc. kött- och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk Lingonsylt
  Färsk timjan
nopic.jpg
Gör så här
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell´vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i.
Kommentarer
Vi använde skogschampinjoner, kantareller och shitake svamp. Det blev väldigt gott men
ett tips är att ta mer svamp än receptet anger.