Köttfärs- och olivpaj
Ingredienser
( 6 port )

2½ dl Vetemjöl
75 g Smör
0,75 dl Kesella lätt
   
400 g Köttfärs
1 st Gul lök
140 g Bacon
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 tsk Oregano
2 dl Creme Fraiche, lätt
3 st Ägg
2 st Tomater
ca 15 st Oliver
1 dl Riven ost
Gör så här
Pajen går snabbt att göra, men ska stå en stund i ugnen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.
Kommentarer